Dike

20130408-202014.jpg

Nu kan jag inte riktigt hålla mig inomhus längre! Nu MÅSTE jag ut och göra något i trädgården! Men med den här snömängden är det inte mycket annat man kan göra, än planera och förbereda.

Det ni ser här ovanför är ett 20 meter långt, slingrande snödike som jag grävde idag. Jag tänkte som så, att om jag gräver bort snön där diket ska grävas så fort tjälen går ur, så kanske det faktiskt GÅR att gräva det där diket före midsommarn också! Jag har ingen aning om ifall det verkligen kommer att gå snabbare, men man jan ju alltid prova, och om inte annat fick jag redigt med motion iallafall!

Diket behövs! Bakom vårt uthus hade vi tidigare tre stoooora pilträd som säkert slurpade i sig massvis med vatten, men förra våren tog vi ner två av dem föra att göra rum för ett trädgårdsland. Redan tidigare har det varit ett väldigt blött område på vårarna, och jag är rädd att det blir ännu sumpigare nu i vår när det saknas två stora träd som tar hand om den stor del av vattnet. Jag vet inte riktigt hur det kan vara så blött här, vi bor ju ändå högst upp i stan… Ja om det inte är vattentornet här bredvid som läcker 😉

2 reaktioner till “Dike”

  1. Ja, den här snön går verkligen på nerverna när det finns så mycket man skulle vilja fixa där ute. Jag har också funderat på om jag ska börja gräva fram odlingslådorna pch blomlandet men det är knske bäst att låta bli så länge vi har ner till -7 grader på natten.

    Gilla

Lämna en hälsning

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s